Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei
PT35M
Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei
Een heerlijk kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de sjalot en de peterselie.
Meng de aardappelen, sjalot en peterselie met het broodkruim en ei. Kruid met peper en zout.
Besprenkel een bakblik met een beetje olijfolie. Leg hierin de kabeljauw en kruid met peper en zout.
Beleg de vis met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Reinig ondertussen de prei en snijd in stronken van 7 cm lengte.
Stoof de prei met een beetje boter en water onder gesloten deksel.
Kruid met peper en zout.
Serveer de vis met wat prei.
Snipper de sjalot en de peterselie.
Meng de aardappelen, sjalot en peterselie met het broodkruim en ei. Kruid met peper en zout.
Besprenkel een bakblik met een beetje olijfolie. Leg hierin de kabeljauw en kruid met peper en zout.
Beleg de vis met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Reinig ondertussen de prei en snijd in stronken van 7 cm lengte.
Stoof de prei met een beetje boter en water onder gesloten deksel.
Kruid met peper en zout.
Serveer de vis met wat prei.