Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw Pakketjes
PT30M
Kabeljauw Pakketjes
Een heerlijk kabeljauw pakketjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw Pakketjes te bereiden
*Oven aanzetten op 200 graden Celsius
*Zet de knoflook bollen er in (of de aparte teentjes in een kommetje olijf olie) voor degenen,die wat extra knoflook er bij wel zien zitten.
*De voorgekookte en in schijfjes gesneden aardappel roeren met 2 lepels olijf olie en rozemarijn en thijm
*De uien en knoflook aanfruiten in wat olijf olie
*Leg op de folie of bakpapier een laagje aardappels,leg hierop de vis met de uien en knoflook,daarop de grof gehakte olijven en dan de oregano en platte peterselie.Maak een soort zakje van folie / papier en schep een lepeltje olijf olie op de inhoud van het pakje,gevolgd door een theelepeltje citroensap*(zie noot hieronder)
*Bind / cq vouw het pakje dicht en zet in de oven voor 20 minuten en haal er dan uit samen met de knoflookbollen.
*Zet de knoflook bollen er in (of de aparte teentjes in een kommetje olijf olie) voor degenen,die wat extra knoflook er bij wel zien zitten.
*De voorgekookte en in schijfjes gesneden aardappel roeren met 2 lepels olijf olie en rozemarijn en thijm
*De uien en knoflook aanfruiten in wat olijf olie
*Leg op de folie of bakpapier een laagje aardappels,leg hierop de vis met de uien en knoflook,daarop de grof gehakte olijven en dan de oregano en platte peterselie.Maak een soort zakje van folie / papier en schep een lepeltje olijf olie op de inhoud van het pakje,gevolgd door een theelepeltje citroensap*(zie noot hieronder)
*Bind / cq vouw het pakje dicht en zet in de oven voor 20 minuten en haal er dan uit samen met de knoflookbollen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*NOOT:LIEVER NIET een plakje citroen mee laten garen in het pakketje omdat nogal eens een bittere smaak het resultaat is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Nu dan de behandeling van de knoflook:Je snijdt a.h.w.het kapje er af en zet hem dan ongepeld in de oven.De knoflook wordt zacht van consistentie en smaak,zonder dat hij snel verbrand.
De bol kun je dan laten afkoelen en zo uitdrukken en ergens bij gebruiken.
Je kunt het ook doen zoals jij het voorstelt en dat heb ik dan ook in het recept verwerkt.Okido?
Jan A.:)
robmar zegt:
Kan u nader omschrijven hoe de knoflookbollen te behandelen zijn en wat hun functie is in dit recept? Misschien is het raadzamer de teentjes in een kommetje olijfolie te plaatsen in de oven - dit geeft een zacht smakende zalfachtige structuur aan de look.
hansen zegt: