Recept
« Terug naar recepten
Kalfscremesoep met brie
PT45M
Kalfscremesoep met brie
Een heerlijk kalfscremesoep met brie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfscremesoep met brie te bereiden
Breng het gehakt op smaak met zout, peper, en foelie en maak er kleine balletjes van en pocheer deze in bouillon gemaakt van een blokje.
Verwarm de kalfsbouillon en maal intussen de brie in een blender, samen met een beetje bouillon fijn en voeg bij de bouillon.
Roer de eigelen en de room door elkaar , voeg een beetje warme soep toe en voeg deze massa vervolgens van het vuur af bij de soep.
Soep mag niet meer koken i.v.m. schiften.
Uitserveren:
Verdeel de balletjes over de hete soepkoppen, voeg de soep toe en garneer af met gehakte peterselie.
Verwarm de kalfsbouillon en maal intussen de brie in een blender, samen met een beetje bouillon fijn en voeg bij de bouillon.
Roer de eigelen en de room door elkaar , voeg een beetje warme soep toe en voeg deze massa vervolgens van het vuur af bij de soep.
Soep mag niet meer koken i.v.m. schiften.
Uitserveren:
Verdeel de balletjes over de hete soepkoppen, voeg de soep toe en garneer af met gehakte peterselie.