Recept
« Terug naar recepten
Kalfsgebraad met sinaasappel en limoen
PT30M
Kalfsgebraad met sinaasappel en limoen
Een heerlijk kalfsgebraad met sinaasappel en limoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Paule Neyrat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsgebraad met sinaasappel en limoen te bereiden
Snij zorgvuldig al het vet van het vlees en snij het in grote blokjes. Doe het vlees in een kom en bestrooi met zout en peper.
Was 3 takjes van de peterselie, droog ze, stroop ze af en hak ze grof. Doe hetzelfde met het basilicum.
Pel het teentje look, hak het fijn en meng het onder de andere kruiden. Doe ze in de kom bij het vlees.
Pers de sinaasappel uit en een van de limoenen en doe het sap erbij.
Was de tweede limoen, droog hem en rasp de schil boven de kom met het vlees. Pers deze limoen dan uit en doe het sap bij het vlees.
Roer alles goed en zet de kom 3 uur in de koelkast. Roer af en toe.
Was intussen de rest van de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en hak fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Haal de stukken vlees uit de kom, laat ze even afdruipen en bak ze op een matig vuur aan alle kanten bruin.
Zet een zeef boven de braadpot en giet er de marinade door. Roer, leg het deksel op de pot en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer af en toe. Doe er een beetje water bij als de bouillon te veel inkookt.
Proef de saus aan het eind van de bereiding en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schik het gerecht op een schotel of zet de pot gewoon op tafel.
Was 3 takjes van de peterselie, droog ze, stroop ze af en hak ze grof. Doe hetzelfde met het basilicum.
Pel het teentje look, hak het fijn en meng het onder de andere kruiden. Doe ze in de kom bij het vlees.
Pers de sinaasappel uit en een van de limoenen en doe het sap erbij.
Was de tweede limoen, droog hem en rasp de schil boven de kom met het vlees. Pers deze limoen dan uit en doe het sap bij het vlees.
Roer alles goed en zet de kom 3 uur in de koelkast. Roer af en toe.
Was intussen de rest van de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en hak fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpot. Haal de stukken vlees uit de kom, laat ze even afdruipen en bak ze op een matig vuur aan alle kanten bruin.
Zet een zeef boven de braadpot en giet er de marinade door. Roer, leg het deksel op de pot en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer af en toe. Doe er een beetje water bij als de bouillon te veel inkookt.
Proef de saus aan het eind van de bereiding en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schik het gerecht op een schotel of zet de pot gewoon op tafel.