KookJij

Kalfslever met pittige saus (wok)

Een heerlijk kalfslever met pittige saus (wok) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken met de wok
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfslever met pittige saus (wok) te bereiden

De lever in dunne plakjes/stukjes snijden. Wassen en op keukenpapier uit laten lekken.
De boter in de wok verhitten en als de boter gesmolten is de bloem toevoegen en door de boter vermengen en op zacht vuur lichtbruin bakken. Goed blijven roeren.
Haal de wok van het vuur en roer geleidelijk de bouillon door het bloemmengsel.
Zet de wok weer op her vuur en voeg dan tomatenpuree en knoflook toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
Dan de mosterd erbij doen en zout en peper naar smaak en laat 5 minuutjes zacht sudderen.
Nu de chutney erbij, goed mengen met de rest en het mengsel uit de wok halen en apart zetten.(warm houden)
De wok nu verhitten met de olie.
De ui in de olie bakken tot die net van kleur verandert.
Nu de plakjes/stukjes lever in een enkele laag in de wok leggen en aan beide kanten 2 à 3 minuten bakken. De lever moet doorbakken zijn, maar als je die te lang bakt, wordt ie taai.
De saus die je apart hebt gezet nu in de wok bij de lever scheppen, alles heel goed doorroeren. Bestrooi met peterselie en dien het gerecht direct op.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit gerecht kun je ook bereiden met lamslever.
Geef er witte rijst bij die je op het bord uitspreidt en hierop de lever verdeelt.
Broccoli smaakt er prima bij.
Lever in dunne plakjes snijden kan moeilijk zijn. Mijn moeder liet de lever licht bevriezen en dan kun je die makkelijker dunner snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst