Recept
« Terug naar recepten
Kalfspicata met espagnolasaus
PT90M
Kalfspicata met espagnolasaus
Een heerlijk kalfspicata met espagnolasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfspicata met espagnolasaus te bereiden
Zet spek, ui en wortel aan met olijfolie. Flink laten kleuren, de bodem zet iets aan! Voeg tomatenpuree toe en laat ontzuren op hoog vuur. Voeg bloem toe en laat meekleuren maar niet verbranden. Blus af met witte wijn en vul op met fond en kruiden. Laat 1 uur trekken en zeef door een puntzeef. Regelmatig de bodem losmaken anders brand dat aan en is de saus verpest. Let op: niet door de zeef drukken want de wortel blijf je anders in de saus zien.
Appareil:
Kluts de eieren en meng met kaas en cayennepeper.
Kalfsmedaillons:
Pletten en koud bewaren.
Bereiden:
Bloem de medaillons, haal door appareil en bak goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Presentatie:
Verhit de saus, garneer eventueel met julienne van gedroogde tomaten en of basilicum en dresseer op een heet bord. Leg hierop 3 plakjes vlees en serveer direct.
Appareil:
Kluts de eieren en meng met kaas en cayennepeper.
Kalfsmedaillons:
Pletten en koud bewaren.
Bereiden:
Bloem de medaillons, haal door appareil en bak goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
Presentatie:
Verhit de saus, garneer eventueel met julienne van gedroogde tomaten en of basilicum en dresseer op een heet bord. Leg hierop 3 plakjes vlees en serveer direct.