KookJij

Kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta

Een heerlijk kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta te bereiden

• Snipper de sjalot ragfijn.
• Hak de olijfjes fijn en meng deze met iets citroensap, olijfolie, mosterd en de sjalot.
• Hak het vlees fijn en meng deze met het olijvenmengsel.
• Snijd hier iets basilicum doorheen en maak dit op smaak met zout en peper.
• Vorm hiervan 4 kleine tartaartjes en plaats deze in de koelkast.
• Snijd de avocado in kleine blokjes en meng deze met iets citroensap en olijfolie.
• (Als u gaat roken) maak het rookmot in de rookdoos heet tot deze goed rookt.
• Plaats de avocado op een schoteltje hierin en rook deze licht, ongeveer 3 minuten. Doe dit altijd buiten.
• Wrijf de stokbroodplakken in met knoflook en besprenkel deze met olijfolie.
• Leg hierop iets fijn gesnipperde sjalot en flinter dunne plakjes tomaat.
• Bak deze met iets zeezout en peper knapperig in de oven.
• Snijd flinterdunne plakken aardappel en leg tussen twee laagjes aardappel iets basilicum.
• Frituur dit even tot de chips goudgeel zijn.
• Chips uit de frituur halen, laten uitlekken en zouten.
• Borden opmaken naar eigen wens.

Mijn kookverhaal (corne huijgens)

Zeer lekker voorgerechtje wel bewerkelijk.

Corne huijgens
chefkok restaurant villa het hof te Boxtel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

limelein

limelein zegt:
wat een heerlijke recepten ik ben nu in het buitenland maar kom zeker een keer bij je eten