Zeer lekker voorgerechtje wel bewerkelijk.
Corne huijgens
chefkok restaurant villa het hof te Boxtel
Recept
« Terug naar recepten
Kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta
PT45M
Kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta
Een heerlijk kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
corne huijgens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfssteak tartaar met gerookte avocado, brochetta te bereiden
• Snipper de sjalot ragfijn.
• Hak de olijfjes fijn en meng deze met iets citroensap, olijfolie, mosterd en de sjalot.
• Hak het vlees fijn en meng deze met het olijvenmengsel.
• Snijd hier iets basilicum doorheen en maak dit op smaak met zout en peper.
• Vorm hiervan 4 kleine tartaartjes en plaats deze in de koelkast.
• Snijd de avocado in kleine blokjes en meng deze met iets citroensap en olijfolie.
• (Als u gaat roken) maak het rookmot in de rookdoos heet tot deze goed rookt.
• Plaats de avocado op een schoteltje hierin en rook deze licht, ongeveer 3 minuten. Doe dit altijd buiten.
• Wrijf de stokbroodplakken in met knoflook en besprenkel deze met olijfolie.
• Leg hierop iets fijn gesnipperde sjalot en flinter dunne plakjes tomaat.
• Bak deze met iets zeezout en peper knapperig in de oven.
• Snijd flinterdunne plakken aardappel en leg tussen twee laagjes aardappel iets basilicum.
• Frituur dit even tot de chips goudgeel zijn.
• Chips uit de frituur halen, laten uitlekken en zouten.
• Borden opmaken naar eigen wens.
• Hak de olijfjes fijn en meng deze met iets citroensap, olijfolie, mosterd en de sjalot.
• Hak het vlees fijn en meng deze met het olijvenmengsel.
• Snijd hier iets basilicum doorheen en maak dit op smaak met zout en peper.
• Vorm hiervan 4 kleine tartaartjes en plaats deze in de koelkast.
• Snijd de avocado in kleine blokjes en meng deze met iets citroensap en olijfolie.
• (Als u gaat roken) maak het rookmot in de rookdoos heet tot deze goed rookt.
• Plaats de avocado op een schoteltje hierin en rook deze licht, ongeveer 3 minuten. Doe dit altijd buiten.
• Wrijf de stokbroodplakken in met knoflook en besprenkel deze met olijfolie.
• Leg hierop iets fijn gesnipperde sjalot en flinter dunne plakjes tomaat.
• Bak deze met iets zeezout en peper knapperig in de oven.
• Snijd flinterdunne plakken aardappel en leg tussen twee laagjes aardappel iets basilicum.
• Frituur dit even tot de chips goudgeel zijn.
• Chips uit de frituur halen, laten uitlekken en zouten.
• Borden opmaken naar eigen wens.
limelein zegt: