Recept
« Terug naar recepten
Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden
PT40M
Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden
Een heerlijk kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsvleesragout met champignons en verse kruiden te bereiden
De kalfslappen in dobbelstenen snijden en kruiden met peper en zout. De bouillon aan de kook brengen en hierin het kalfsvlees in ca. 20 minuten gaar maken. Het vlees uit de bouillon nemen en apart houden. De bouillon laten afkoelen.
De boter laten smelten in een braadpan en hierin de uien en champignons licht aanbakken. Deze bestrooien met de bloem en goed door elkaar roeren. Dan de slagroom en de afgekoelde bouillon erbij gieten en weer aan de kook brengen. Zachtjes laten inkoken tot een als het ware dikke gebonden soep.
Het vlees en de kruiden er aan toevoegen. En zachtjes laten doorkoken. Op smaak controleren. Warm serveren met bijvoorbeeld rijst of grotere pasteitjes van bladerdeeg.
De boter laten smelten in een braadpan en hierin de uien en champignons licht aanbakken. Deze bestrooien met de bloem en goed door elkaar roeren. Dan de slagroom en de afgekoelde bouillon erbij gieten en weer aan de kook brengen. Zachtjes laten inkoken tot een als het ware dikke gebonden soep.
Het vlees en de kruiden er aan toevoegen. En zachtjes laten doorkoken. Op smaak controleren. Warm serveren met bijvoorbeeld rijst of grotere pasteitjes van bladerdeeg.
ed van dam zegt: