Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenlapjes heerlijk gevuld met een surprise van saus en aardappelpuree
PT40M
Kalkoenlapjes heerlijk gevuld met een surprise van saus en aardappelpuree
Een heerlijk kalkoenlapjes heerlijk gevuld met een surprise van saus en aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenlapjes heerlijk gevuld met een surprise van saus en aardappelpuree te bereiden
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten.
Wortel zeer fijn snijden evenzeer de ajuin deze beetgaar opwokken in een beetje olijfolie. Meng dit onder de puree en kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Houd de puree warm in de oven.
Pijlen witloof gaar aanbakken.
Kalkoenfilets in een plastiek zakje plat kloppen.
Kalkoenfilets goed insmeren met de pesto leg het witloof erop en rol op steek vast met een prikker. Bak deze gaar aan in een beetje boter.
Voor de saus:
Stoof de zeer fijn gesneden witloof samen met de peterselie aan in een beetje boter.
Kruid naar smaak af en voeg de vruchtensap toe, laat even inkoken. Indien nodig bijbinden.
Van de puree spuiten we kleine toefjes op bord, een beetje saus in het midden en leg het gevulde kalkoenfiletje erop. Nog een beetje saus over het vlees en werk af met bladpeterselie en paprikapoeder.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Wortel zeer fijn snijden evenzeer de ajuin deze beetgaar opwokken in een beetje olijfolie. Meng dit onder de puree en kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Houd de puree warm in de oven.
Pijlen witloof gaar aanbakken.
Kalkoenfilets in een plastiek zakje plat kloppen.
Kalkoenfilets goed insmeren met de pesto leg het witloof erop en rol op steek vast met een prikker. Bak deze gaar aan in een beetje boter.
Voor de saus:
Stoof de zeer fijn gesneden witloof samen met de peterselie aan in een beetje boter.
Kruid naar smaak af en voeg de vruchtensap toe, laat even inkoken. Indien nodig bijbinden.
Van de puree spuiten we kleine toefjes op bord, een beetje saus in het midden en leg het gevulde kalkoenfiletje erop. Nog een beetje saus over het vlees en werk af met bladpeterselie en paprikapoeder.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.