Recept
« Terug naar recepten
Karin's eigen zalmsalade
PT60M
Karin's eigen zalmsalade
Een heerlijk karin's eigen zalmsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4+ personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karin's eigen zalmsalade te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook ze met wat zout in water. Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Zet ondertussen een steelpannetje met water op en kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even afkoelen en daarna snij je ze ook in kleine blokjes. Snijd de augurken ook in kleine blokjes. Neem de pan en doe daarin de aardappels, appels, augurk en het blik zalm. Haal wel de graat eruit die in de zalm zit. Strooi er suiker, een klein beetje azijn, een scheutje olijfolie, mayonaise en de peper en zout overheen en schep alles goed door elkaar heen. De smaak moet zo zijn dat het net iets zoeter dan zuur is. Maar dat is voor ieder persoon verschillend. Maak hem gewoon op smaak zoals jij het lekker vind.
Neem de aluminium schaal, leg aan de buitenste kant rondom de gewassen en gedroogde sla. Doe daarna in het midden de zalmsalade. Leg bovenop de zalmsalade 1 ei in de lengte doorgesneden er bovenop. Maak van een paar flinke eetlepels mayonaise en water een saus die je over de salade heen verdeeld. Pas dan ga je je salade opmaken met de rest van de eieren, de tomaten, de ansjovis, de augurk en de maïs. Zet het dan in de koelkast en serveer het lekker koud met bijvoorbeeld stokbrood. Heerlijk voor bij de barbeque en grillgerechten.
Neem de aluminium schaal, leg aan de buitenste kant rondom de gewassen en gedroogde sla. Doe daarna in het midden de zalmsalade. Leg bovenop de zalmsalade 1 ei in de lengte doorgesneden er bovenop. Maak van een paar flinke eetlepels mayonaise en water een saus die je over de salade heen verdeeld. Pas dan ga je je salade opmaken met de rest van de eieren, de tomaten, de ansjovis, de augurk en de maïs. Zet het dan in de koelkast en serveer het lekker koud met bijvoorbeeld stokbrood. Heerlijk voor bij de barbeque en grillgerechten.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Mijn vader maakte dit recept altijd als er iets te vieren viel. Je kan er ook een bietensalade van maken, je neemt dezelfde ingredienten, alleen in plaats van de zalm neem je pork en bietjes. Heerlijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cisnarf zegt:
en het was echt erg lekker.
Karin zegt:
Marjan zegt: