Recept
« Terug naar recepten
Keftedakia.
PT30M
Keftedakia.
Een heerlijk keftedakia. recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keftedakia. te bereiden
Snij de korstjes van het brood en week deze in koud water.
Knijp dit goed uit.
Pel de Ui en goed fijn snijden.
Peterselie en Oregano fijn snijden.
Pel de Knoflook, en pers deze.
Voeg de uitgeperste Knoflook, het brood, Ui, Oregano,Kaneel,
Munt, Citroen, Zout, Peper, Metaxa en 1 eetl. Olijfolie door het gehakt
en meng dit alles goed door elkaar.
Maak hiervan kleine gehaktballetjes en leg deze 1 á 1 1/2 uur in de koelkast.
Haal ze dan uit de koelkast, en rol deze door de bloem.
Bak de balletjes in een pan met overige Olijfolie goudbruin, op een niet te hoog vuur.
Laat de Keftedakia uitlekken op een stuk keukendoek.
De Keftedakia is het lekkerst als deze lauw worden gegeten.
Knijp dit goed uit.
Pel de Ui en goed fijn snijden.
Peterselie en Oregano fijn snijden.
Pel de Knoflook, en pers deze.
Voeg de uitgeperste Knoflook, het brood, Ui, Oregano,Kaneel,
Munt, Citroen, Zout, Peper, Metaxa en 1 eetl. Olijfolie door het gehakt
en meng dit alles goed door elkaar.
Maak hiervan kleine gehaktballetjes en leg deze 1 á 1 1/2 uur in de koelkast.
Haal ze dan uit de koelkast, en rol deze door de bloem.
Bak de balletjes in een pan met overige Olijfolie goudbruin, op een niet te hoog vuur.
Laat de Keftedakia uitlekken op een stuk keukendoek.
De Keftedakia is het lekkerst als deze lauw worden gegeten.