KookJij

Keftedakia.

Een heerlijk keftedakia. recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Keftedakia. te bereiden

Snij de korstjes van het brood en week deze in koud water.
Knijp dit goed uit.
Pel de Ui en goed fijn snijden.
Peterselie en Oregano fijn snijden.
Pel de Knoflook, en pers deze.
Voeg de uitgeperste Knoflook, het brood, Ui, Oregano,Kaneel,
Munt, Citroen, Zout, Peper, Metaxa en 1 eetl. Olijfolie door het gehakt
en meng dit alles goed door elkaar.
Maak hiervan kleine gehaktballetjes en leg deze 1 á 1 1/2 uur in de koelkast.
Haal ze dan uit de koelkast, en rol deze door de bloem.
Bak de balletjes in een pan met overige Olijfolie goudbruin, op een niet te hoog vuur.
Laat de Keftedakia uitlekken op een stuk keukendoek.
De Keftedakia is het lekkerst als deze lauw worden gegeten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst