Recept
« Terug naar recepten
Keftethis
PT45M
Keftethis
Een heerlijk keftethis recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keftethis te bereiden
Het gehakt met het paneermeel en de peterselie en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de uien en knoflook heel fijn snipperen en deze samen met de eieren, peper, zout, oregano, geraspte kaas en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en kneed dit tot een glad geheel. Hiervan 30-40 gehaktballetjes rollen, haal ze door de bloem en bak ze donkerbruin in de hete olie(ca. 10 min.) Heet opdienen. Dit laatste is essentieel voor de smaak. Heerlijk borrelhapje.