Recept
« Terug naar recepten
Kerriepannetje
PT30M
Kerriepannetje
Een heerlijk kerriepannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriepannetje te bereiden
Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
Kook de sperziebonen afgedekt ± 12 minuten in weinig water met wat zout. Giet de bonen af.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking met wat zout.
Maak de paprika, de lente-uitjes en de champignons schoon en snijd alles in stukjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Bak de kalkoenblokjes rondom op hoog vuur en haal uit de pan. Bak de champignons, de lente-uitjes en de paprika in het bakvet. Voeg het vlees en de sperziebonen toe. Strooi de kerrie en de bloem erover en bak kort mee. Roer er 250 milliliter water doorheen en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en knip ze fijn. Roer de zure room en de peterselie door het kerriepannetje, laat niet meer koken en serveer met de rijst.
Kook de sperziebonen afgedekt ± 12 minuten in weinig water met wat zout. Giet de bonen af.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking met wat zout.
Maak de paprika, de lente-uitjes en de champignons schoon en snijd alles in stukjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Bak de kalkoenblokjes rondom op hoog vuur en haal uit de pan. Bak de champignons, de lente-uitjes en de paprika in het bakvet. Voeg het vlees en de sperziebonen toe. Strooi de kerrie en de bloem erover en bak kort mee. Roer er 250 milliliter water doorheen en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en knip ze fijn. Roer de zure room en de peterselie door het kerriepannetje, laat niet meer koken en serveer met de rijst.