KookJij

Kerriepannetje

Een heerlijk kerriepannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriepannetje te bereiden

Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
Kook de sperziebonen afgedekt ± 12 minuten in weinig water met wat zout. Giet de bonen af.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking met wat zout.
Maak de paprika, de lente-uitjes en de champignons schoon en snijd alles in stukjes. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Bak de kalkoenblokjes rondom op hoog vuur en haal uit de pan. Bak de champignons, de lente-uitjes en de paprika in het bakvet. Voeg het vlees en de sperziebonen toe. Strooi de kerrie en de bloem erover en bak kort mee. Roer er 250 milliliter water doorheen en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en knip ze fijn. Roer de zure room en de peterselie door het kerriepannetje, laat niet meer koken en serveer met de rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst