Recept
« Terug naar recepten
Kervelcrème met kwarteleitjes
PT40M
Kervelcrème met kwarteleitjes
Een heerlijk kervelcrème met kwarteleitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervelcrème met kwarteleitjes te bereiden
1. Snipper de prei. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes.
2. Stoof de prei aan in de boter. Doe er de aardappelen en de bouillon bij. Dek af en laat 15 minuten koken.
3. Kook ondertussen de kwarteleitjes 5 minuten. Laat ze even afkoelen en pel ze.
4. Doe de kervel bij de soep en laat nog 2 minuten koken. Pureer met de staafmixer. Voeg er de room aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even doowarmen.
5. Verdeel de hete soep over kommetjes of borden. Werk elke portie af met twee halve kwarteleitjes en een plukje groen.
2. Stoof de prei aan in de boter. Doe er de aardappelen en de bouillon bij. Dek af en laat 15 minuten koken.
3. Kook ondertussen de kwarteleitjes 5 minuten. Laat ze even afkoelen en pel ze.
4. Doe de kervel bij de soep en laat nog 2 minuten koken. Pureer met de staafmixer. Voeg er de room aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even doowarmen.
5. Verdeel de hete soep over kommetjes of borden. Werk elke portie af met twee halve kwarteleitjes en een plukje groen.