Recept
« Terug naar recepten
Kervelvelouté
PT45M
Kervelvelouté
Een heerlijk kervelvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervelvelouté te bereiden
Pluk de blaadjes van 50 g kervel en bewaar ze in koud water (voor de afwerking), hak de rest. Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken.
Stoof de prei, ui en selder in de boter.
Schenk er de bouillon bij.
Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe.
Laat 25 minuten zachtjes koken.
Verwijder het kruidenboeket en mix de soep.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Giet door een zeef en verwarm opnieuw.
Klop de eidooiers luchtig met de room.
Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooral
niet meer koken!
Strooi de resterende gehakte kervel bij de soep.
Stoof de prei, ui en selder in de boter.
Schenk er de bouillon bij.
Voeg er het kruidenboeket, de aardappelen en de kervel aan toe.
Laat 25 minuten zachtjes koken.
Verwijder het kruidenboeket en mix de soep.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Giet door een zeef en verwarm opnieuw.
Klop de eidooiers luchtig met de room.
Doe deze liaison bij de soep en roer tot er een binding ontstaat, maar laat de soep vooral
niet meer koken!
Strooi de resterende gehakte kervel bij de soep.