Recept
« Terug naar recepten
Kikkererwten, zoete aardappel en Afrikaanse auberg
PT45M
Kikkererwten, zoete aardappel en Afrikaanse auberg
Een heerlijk kikkererwten, zoete aardappel en afrikaanse auberg recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Esther's homepage
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kikkererwten, zoete aardappel en Afrikaanse auberg te bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
Doe er de ui, knoflook en zoete aardappel in en bak het geheel circa 5 minuten tot de ui bijtgaar is.
Schep er de blokjes aubergine door en vervolgens de uitgelekte kikkererwten, kruiden en specerijen.
Laat een paar minuten bakken op een middelhoog vuur.
Schep er de tomaten met hun sap, de abrikozen, bouillon, chilipeper en wat zout en peper door.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Schep er wanneer de aardappel gaar is de koriander door en breng zonodig op smaak met zout en peper.
Kruidig en lekker - vooral met Bulghur-pijnboompittenpilaf.
Doe er de ui, knoflook en zoete aardappel in en bak het geheel circa 5 minuten tot de ui bijtgaar is.
Schep er de blokjes aubergine door en vervolgens de uitgelekte kikkererwten, kruiden en specerijen.
Laat een paar minuten bakken op een middelhoog vuur.
Schep er de tomaten met hun sap, de abrikozen, bouillon, chilipeper en wat zout en peper door.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Schep er wanneer de aardappel gaar is de koriander door en breng zonodig op smaak met zout en peper.
Kruidig en lekker - vooral met Bulghur-pijnboompittenpilaf.