Recept
« Terug naar recepten
Kip-Caesar salade
PT42M
Kip-Caesar salade
Een heerlijk kip-caesar salade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
42 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
820 kCal energie
32 Gram eiwit
70 Gram vet
15 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
70 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Caesar salade te bereiden
Kook 4 eieren in 8 minuten hard.
Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in stukken.
Meng de mosterd, ansjovis, knoflook en azijn en voeg al kloppend de olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de bloem in een diep bord.
Klop het laatste ei in een ander diep bord los met 1 eetlepel water.
Strooi het paneermeel op een derde bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in circa 4 minuten goudbruin.
Schep de spinazie om met het ei en de dressing. Serveer met de kip.
Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in stukken.
Meng de mosterd, ansjovis, knoflook en azijn en voeg al kloppend de olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de bloem in een diep bord.
Klop het laatste ei in een ander diep bord los met 1 eetlepel water.
Strooi het paneermeel op een derde bord.
Bestrooi de kip met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in circa 4 minuten goudbruin.
Schep de spinazie om met het ei en de dressing. Serveer met de kip.