Recept
« Terug naar recepten
Kip in witte wijn uit de Elzas
PT120M
Kip in witte wijn uit de Elzas
Een heerlijk kip in witte wijn uit de elzas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in witte wijn uit de Elzas te bereiden
Doe wat olie in de pan en braad de kip goed aan.
Haal ze uit de pan als ze rondom goed bruin zijn.
Snij de champignons in vieren.
Zet de spek in de koekenpan aan met de ui, sjalot en de laurier.
Haal alles weer uit de pan en zet dan de kastanjechampignons aan.
Haal de champignons uit de pan.
Doe de boter in de pan, voeg de bloem toe en mak een blonde roux van de bloem en boter.
Zorg ervoor dat de bloem op rustige wijze goed gaart.
Giet al roerend wijn en de kippenbouillon erbij.
Voeg de paddenstoelen toe, en het uitgebakken spek.
Voeg laurierblad toe.
Breng het mengsel in één keer aan de kook.
Zorg dat alle suikers van de bodem van de pan loslaten.
Voeg de aangebakken kipstukken pas toe nadat de saus heeft gekookt.
Laat het gerecht garen.
Voeg wat fijn gehakte tijm, rozemarijn, zout en peper naar smaak en wat room toe.
Verdeel de kip met de saus over 4 borden diepe borden.
Haal ze uit de pan als ze rondom goed bruin zijn.
Snij de champignons in vieren.
Zet de spek in de koekenpan aan met de ui, sjalot en de laurier.
Haal alles weer uit de pan en zet dan de kastanjechampignons aan.
Haal de champignons uit de pan.
Doe de boter in de pan, voeg de bloem toe en mak een blonde roux van de bloem en boter.
Zorg ervoor dat de bloem op rustige wijze goed gaart.
Giet al roerend wijn en de kippenbouillon erbij.
Voeg de paddenstoelen toe, en het uitgebakken spek.
Voeg laurierblad toe.
Breng het mengsel in één keer aan de kook.
Zorg dat alle suikers van de bodem van de pan loslaten.
Voeg de aangebakken kipstukken pas toe nadat de saus heeft gekookt.
Laat het gerecht garen.
Voeg wat fijn gehakte tijm, rozemarijn, zout en peper naar smaak en wat room toe.
Verdeel de kip met de saus over 4 borden diepe borden.