Recept
« Terug naar recepten
Kip met champignons
PT30M
Kip met champignons
Een heerlijk kip met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met champignons te bereiden
1. Snij de kipfilets in blokjes en bak ze goudbruin in wat boter. Kruid met peper en zout. Maak de paddestoelen schoon en doe ze bij de kip, samen met de rozemarijn. Laat even meebakken. Blus met gevogeltebouillon en vermout. Laat doorkoken en roer er de mascarpone door.
2. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Bak het spek krokant. Vermeng met de aardappelen en bestrooi met gesnipperde bieslook.
3. Stoof de spinazie aan in olie of boter. Breng op smaak met geperste knoflook, nootmustkaat, peper en zout. Verdeel alles over de borden.
2. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Bak het spek krokant. Vermeng met de aardappelen en bestrooi met gesnipperde bieslook.
3. Stoof de spinazie aan in olie of boter. Breng op smaak met geperste knoflook, nootmustkaat, peper en zout. Verdeel alles over de borden.
rene zegt: