Verdeel de kippendijen over de voorverwarmde borden. Geef er rijst bij of couscous en schep daarover de kippensaus met gecarameliseerde peren. Strooi er nog wat gesnipperde koreanderblaadjes over en geef er bv harissa (of sambal) bij voor de liefhebbers.
Dit gerecht kan ook in de Tajine gemaakt worden.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met peren
PT100M
Kip met peren
Een heerlijk kip met peren recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met peren te bereiden
1).Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin aan de ui, knoflook en wortel tot de ui en wortel zacht zijn geworden. Pas op voor aanbakken en verbranden van de knoflook.
2).Maak met de 5 eetlepels olijfolie en de kruiden een pasta, waarmee de kippendijen grondig worden ingewreven.
3).Leg de ingewreven kippendijen op de uien-knoflook-wortel en strooi dan de gesnipperde korianderblaadjes en de fijngewreven laurierblaadjes over de kip.
4).Voeg toe 125 zoutarme kippenbouillon en 2 eetlepels geraspte gember.
5).Breng dit langzaam aan de kook, doe het deksel op de pan en zet dit geheel 75 minuten in de oven.
6).Ondertussen:
Doe in een anti aanbakpan de boter en verwarm die. Voeg toe de honing en appelperenstroop en laat daarin de peren garen en carameliseren. (15 - 20 minuutjes)
7).Als de kip gaar is de kip uit de oven halen en uit de pan scheppen en apart warm houden.
8).Voeg de gecarameliseerde peren toe aan de kippensaus en zet dat weer even op het vuur. Laat even aan de kook komen en roer goed door.
2).Maak met de 5 eetlepels olijfolie en de kruiden een pasta, waarmee de kippendijen grondig worden ingewreven.
3).Leg de ingewreven kippendijen op de uien-knoflook-wortel en strooi dan de gesnipperde korianderblaadjes en de fijngewreven laurierblaadjes over de kip.
4).Voeg toe 125 zoutarme kippenbouillon en 2 eetlepels geraspte gember.
5).Breng dit langzaam aan de kook, doe het deksel op de pan en zet dit geheel 75 minuten in de oven.
6).Ondertussen:
Doe in een anti aanbakpan de boter en verwarm die. Voeg toe de honing en appelperenstroop en laat daarin de peren garen en carameliseren. (15 - 20 minuutjes)
7).Als de kip gaar is de kip uit de oven halen en uit de pan scheppen en apart warm houden.
8).Voeg de gecarameliseerde peren toe aan de kippensaus en zet dat weer even op het vuur. Laat even aan de kook komen en roer goed door.
irethr zegt: