Recept
« Terug naar recepten
Kip met wortelen en rozemarijn
PT30M
Kip met wortelen en rozemarijn
Een heerlijk kip met wortelen en rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met wortelen en rozemarijn te bereiden
Snij de gekuiste wortelen in schuine stukken en stoom deze gedurende 7 minuten. Breng de groentebouillon aan de kook met en beetje boter, peper en zout, laat hierin de wortelen nog 5 minuten onder deksel sudderen.
Giet af en houd de bouillon apart.
Snij de kippenfilets in blokjes, doe deze in een plastiek zak samen met de bloem, schud goed. Verhit de wok, voeg boter toe samen met de fijngehakte rozemarijnnaalden, voeg sojasaus en wortelen toe, warm het geheel goed door en dien op met gekookte rijst.
Giet af en houd de bouillon apart.
Snij de kippenfilets in blokjes, doe deze in een plastiek zak samen met de bloem, schud goed. Verhit de wok, voeg boter toe samen met de fijngehakte rozemarijnnaalden, voeg sojasaus en wortelen toe, warm het geheel goed door en dien op met gekookte rijst.