Recept
« Terug naar recepten
Kipcurry met ananas
PT20M
Kipcurry met ananas
Een heerlijk kipcurry met ananas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipcurry met ananas te bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper de ui grof.
Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes.
Hak de santen grof.
Hak de cashewnoten grof.
Verhit de braadboter in een pan.
Laat de kipblokjes omscheppend op hoog vuur rondom kleuren en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat de ui en de paprika in het achtergebleven braadvet fruiten tot de ui glazig is.
Bestrooi met de kerrie en laat kort meefruiten.
Voeg de ananasblokjes met het sap en de tomaat met het vocht toe en schep goed door met het verkruimelde bouillontablet en de santen.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en schep de aangebraden kipblokjes met het uitgelopen vocht door de saus.
Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten stoven.
Breng op smaak met wat zout en peper en desgewenst een scheutje citroensap.
Breng de saus met allesbinder op de gewenste dikte.
Bestrooi met de noten en de koriander of de peterselie en serveer meteen.
Lekker met rijst of mihoen.
Snipper de ui grof.
Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in reepjes.
Hak de santen grof.
Hak de cashewnoten grof.
Verhit de braadboter in een pan.
Laat de kipblokjes omscheppend op hoog vuur rondom kleuren en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat de ui en de paprika in het achtergebleven braadvet fruiten tot de ui glazig is.
Bestrooi met de kerrie en laat kort meefruiten.
Voeg de ananasblokjes met het sap en de tomaat met het vocht toe en schep goed door met het verkruimelde bouillontablet en de santen.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en schep de aangebraden kipblokjes met het uitgelopen vocht door de saus.
Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten stoven.
Breng op smaak met wat zout en peper en desgewenst een scheutje citroensap.
Breng de saus met allesbinder op de gewenste dikte.
Bestrooi met de noten en de koriander of de peterselie en serveer meteen.
Lekker met rijst of mihoen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Groetjes, Caroline
tini zegt: