Een familiereceptje dat bij heel veel mensen in de smaak valt. Oorspronkelijk uit Andalucie, maar van daaruit door heel Spanje gegaan.
Lekker erbij is Paella, maar ook gewoon witte rijst en een frisse salade maken het helemaal compleet. Vergeet niet een heerlijk glas wijn erbij te drinken, Rioja is een aanradertje!!
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet op z'n Spaans gestoofd
PT45M
Kipfilet op z'n Spaans gestoofd
Een heerlijk kipfilet op z'n spaans gestoofd recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Familiereceptje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet op z'n Spaans gestoofd te bereiden
Wrijf de kip in met peper, zout, pimenton en de knoflookpuree en laat dit een uurtje intrekken buiten de koelkast.
Verwarm de boter en de olie en bak de gemarineerde kip hierin op niet te hoog vuur rondom licht goudbruin aan.
Haal ze uit de pan en hou ze even apart in een diep bord onder alufolie.
Bak in het achtergebleven vocht de uien en knoflook aan, gevolgd door de paprikareepjes.
Laat dit rustig bakken tot het zachter aan het worden is en roer er de tomatenpuree door, laat deze even mee ontzuren. Week ondertussen de saffraandraadjes in de kippenbouillon.
Blus het dan af met deze bouillon, doe de kip terug in de pan en laat het geheel op een heel rustig vuurtje ca 3 kwartier stoven, de kip wordt hier superzacht en sappig van.
Strooi op het einde de fijngesneden peterselie erover en nog een snufje pimenton en deze heerlijke stoof kan op tafel. Buon Appreveche, ofwel eet smakelijk!!!
Verwarm de boter en de olie en bak de gemarineerde kip hierin op niet te hoog vuur rondom licht goudbruin aan.
Haal ze uit de pan en hou ze even apart in een diep bord onder alufolie.
Bak in het achtergebleven vocht de uien en knoflook aan, gevolgd door de paprikareepjes.
Laat dit rustig bakken tot het zachter aan het worden is en roer er de tomatenpuree door, laat deze even mee ontzuren. Week ondertussen de saffraandraadjes in de kippenbouillon.
Blus het dan af met deze bouillon, doe de kip terug in de pan en laat het geheel op een heel rustig vuurtje ca 3 kwartier stoven, de kip wordt hier superzacht en sappig van.
Strooi op het einde de fijngesneden peterselie erover en nog een snufje pimenton en deze heerlijke stoof kan op tafel. Buon Appreveche, ofwel eet smakelijk!!!