KookJij

Kippenblokjes in een mangosausje

Een heerlijk kippenblokjes in een mangosausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenblokjes in een mangosausje te bereiden

Ajuin in grove blokjes snijden.
Laat een pan heet worden en voeg de olijfolie, kippenblokjes en ajuin toe. Bak deze ronddom bruin, zet het vuur lager en kruid goed naar smaak af met boven vermelde kruiden.
Voeg de siroop van de mango en de helft van de mango in stukjes gesneden bij het gerecht evenzeer de krenten en rozijnen. Laat op een zacht vuur sudderen met deksel op de pan.
Als laatste voor het serveren de andere mangoblokjes toevoegen en even omroeren.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Hier werd wilde rijst bijgeserveerd met een paletje van lentekleuren te vinden op mijn recepten pagina.
www.kookjij.nl/recept-wilde-rijst-met-een-paletje-van-lentekleuren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);):p klopt de siroop moet erbij. Laat het jullie smaken deze week, een beetje van jou en een beetje van mij, komt vast goed :);):p
Anna

Anna zegt:
Dat kan natuurlijk ook, mevrouw;):p Maar dan mis je wel de heerlijke siroop. Ik maak iets soortgelijks ook wel met perziken op siroop. Staat voor deze week op het menu!:D;):p Beetje van Hilde, beetje van Anna.
derbyke

derbyke zegt:
Tja, dan met verse mango hé, wel wat meer werk. Of jouw lijstje dat je moet invullen :);):p
Anna

Anna zegt:
Maar eens gauw bij "onze" Lidl neuzen, voor de mango. Helaas verkopen die toch vaak andere producten als bij jullie:p;)