Wat drinken we hierbij?
Zelf drink ik hierbij alleen jasmijn thee.
Je zou er Gewurztraminer bij kunnen drinken, of een Pinot Gris,
een Riesling.De wijn mag niet al te droog zijn en niet al te koud,
Thee is toch lekkerder
Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep Batawi (Soto Ayam Versie Jan A.)
PT200M
Kippensoep Batawi (Soto Ayam Versie Jan A.)
Het recept is voor een gevulde kippensoep met oosterse kruiden.In wezen niets nieuws onder de zon.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
85-90 kCal energie
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep Batawi (Soto Ayam Versie Jan A.) te bereiden
*Zet de soeppan op met het water,kippefond,de maiskip en 4 extra dijen.Doe daarbij de blaadjes purut,de foelie,de sereh,
de laos,de djahé en het zout.Zodra het kookt,op laag vuur 2 à 2 1/2 uur laten koken.De kip moet meer dan gaar zijn.
*Maak de bumbu in de tjobek of keukenmachine
*Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes en zet klaar
*Spoel de taugé heel even af in heet water en daarna in koud water,laat uitlekken en zet klaar
*Maak de mihoen gaar en zet klaar (houd warm)
*Snijd het wit van de prei in heel dunne ringetjes
*Snijd de lenteuitjes in heel dunne schuine ringen
Als alle dingen voor het garnituur gereed staan kunnen we de bumbu in een anti aanbakpan gaan aanfruiten gedurende 3-5 minuten en vervolgens storten in de pan met bouillon
*Wanneer de kip zowat van de botten valt ,uit de pan halen en de kip ontbenen en uitpluizen.Doe de helft weer terug in de soeppan.Haal de sereh,laos,djahé uit de pan en start het opdienen.
*In elk voorverwarmd bord doen we mihoe,taugé,prei,
bosui, en een portie kippenvlees.Hier over scheppen we de bouillon (diep lepelen!) en garneren af met plakjes gekookte ei,gefrituurde uitje,blaadjes selderij en koriander.
Sambal is een optie.
Als vulling kun je nog denken aan sperziebonen,worteltjes en erwtjes.
de laos,de djahé en het zout.Zodra het kookt,op laag vuur 2 à 2 1/2 uur laten koken.De kip moet meer dan gaar zijn.
*Maak de bumbu in de tjobek of keukenmachine
*Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes en zet klaar
*Spoel de taugé heel even af in heet water en daarna in koud water,laat uitlekken en zet klaar
*Maak de mihoen gaar en zet klaar (houd warm)
*Snijd het wit van de prei in heel dunne ringetjes
*Snijd de lenteuitjes in heel dunne schuine ringen
Als alle dingen voor het garnituur gereed staan kunnen we de bumbu in een anti aanbakpan gaan aanfruiten gedurende 3-5 minuten en vervolgens storten in de pan met bouillon
*Wanneer de kip zowat van de botten valt ,uit de pan halen en de kip ontbenen en uitpluizen.Doe de helft weer terug in de soeppan.Haal de sereh,laos,djahé uit de pan en start het opdienen.
*In elk voorverwarmd bord doen we mihoe,taugé,prei,
bosui, en een portie kippenvlees.Hier over scheppen we de bouillon (diep lepelen!) en garneren af met plakjes gekookte ei,gefrituurde uitje,blaadjes selderij en koriander.
Sambal is een optie.
Als vulling kun je nog denken aan sperziebonen,worteltjes en erwtjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A
bametz-saffrie zegt:
bametz-saffrie zegt: