De gevulde champignons zijn een typisch Hongaars warm voorgerecht.
Men gebruikt grote champignons welke nog niet geopend zijn,want dan krijg veel verkleuring door de gevormde bruine sporen onder de hoed van de champignons.
Men let wel op dat de steeltjes geen gaten vertonen.
Dikwijls gebruikt men de champignonsteeltjes niet maar vervangt deze door een menging van andere paddenstoelen zoals cantharellen, eekhoorntjesbrood
of andere.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenvleugeltjes met gevulde champignons en gekookte aardappelen
PT30M
Kippenvleugeltjes met gevulde champignons en gekookte aardappelen
Een heerlijk kippenvleugeltjes met gevulde champignons en gekookte aardappelen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Recept bekomen in een Hongaars restaurant en door echtgenote uitgetest
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenvleugeltjes met gevulde champignons en gekookte aardappelen te bereiden
De kippenvleugeltje spoelen en het topgewricht dwz de punt wgsnijden en dan ieder vleugeltje in twee snijden.
De peterselie wassen in koud water en de blaadjes fijnsnijden.
Marinade maken door mengen van olijolie met ketchup, kippenkruiden, honing en peper.
De kippenvleugeltjes een uurtje marineren.
De champignons afborstelen en mogelijk de vel eraf halen en het steeltje eruit draaien.
De champignonsteeltjes fijn in julienne snijden en samen met de ui, bieslook fijn snijden, mengen met chapelure en zachtjes op een laag vuurtje aanstoven.
Op het laatst de geitenkaas en de zure room bijvoegen en nog 1 min onder mengen aanstoven.
De champignons vullen met de aangestoofde vulling, bestroien met een weinig chapelure en de fijngehakte peterselie blaadjes.
De champignons in een bakslede plaatsen en 20 min bij 180 gr. in de oven.
De gemarineerde kippenvleugeltjes in bakslede plaatsen en bestrooien met kippenkruid en ook 20 min in de dezelfde oven.
De aardappelen gaar koken.
De peterselie wassen in koud water en de blaadjes fijnsnijden.
Marinade maken door mengen van olijolie met ketchup, kippenkruiden, honing en peper.
De kippenvleugeltjes een uurtje marineren.
De champignons afborstelen en mogelijk de vel eraf halen en het steeltje eruit draaien.
De champignonsteeltjes fijn in julienne snijden en samen met de ui, bieslook fijn snijden, mengen met chapelure en zachtjes op een laag vuurtje aanstoven.
Op het laatst de geitenkaas en de zure room bijvoegen en nog 1 min onder mengen aanstoven.
De champignons vullen met de aangestoofde vulling, bestroien met een weinig chapelure en de fijngehakte peterselie blaadjes.
De champignons in een bakslede plaatsen en 20 min bij 180 gr. in de oven.
De gemarineerde kippenvleugeltjes in bakslede plaatsen en bestrooien met kippenkruid en ook 20 min in de dezelfde oven.
De aardappelen gaar koken.