KookJij

Kleine quiche met garnalen

Een heerlijk kleine quiche met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine quiche met garnalen te bereiden

bladerdeeg. ontdooi ze en maak er twee balletjes van die je weer uitrolt, zodat ze in de bakjes passen
twee bakjes, bekleed met wat bakpapier.
Maak eerst de saus voor de vulling. Bak de sjalotjes en de gember zacht in wat boter. Bak dan de garnalen en de St. Jacobsvruchten even mee. Leg twee garnalen opzij, hak de andere twee garnalen met de mosselen fijn. Doe het stukje vis in een keukenmachine en maal enigszins fijn, doe dit in een kom en voeg daarna de room toe, het ei, de uien en het garnalenmengsel. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met koriander, zwarte peper (niet te zuinig) en wat zout.


In een oven op 200 graden gaan we nu eerst het bladerdeeg voorbakken in de bakjes, dat duurt ongeveer vijf minuten. Zie foto hierboven. Haal ze uit de oven (denk er om: heet!) en doe de vulling er in. Leg de opzij gelegde garnaal er tenslotte boven op. De bakjes gaan terug de oven in, voor ongeveer 30 minuten op 200 graden. Leg al na 5 minuten een dekseltje van aluminium folie over de bakjes, anders wordt het deeg veel te donker.

Na ongeveer een half uur zijn ze gaar. Laat afkoelen tot lauw, en haal dan het bakpapier weg. Garneer met kleine reepjes rode peper en platte peterselie.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst