KookJij

Knolselderstoemp in groen jasje

Een heerlijk knolselderstoemp in groen jasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderstoemp in groen jasje te bereiden

Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.
Heel lekker in combinatie met rood vlees, eend en wild.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst