Recept
« Terug naar recepten
Koekjes met caramel en chocolade
PT10M
Koekjes met caramel en chocolade
Een heerlijk koekjes met caramel en chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marloes Wolters
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koekjes met caramel en chocolade te bereiden
Om karamel van gecondenseerde melk te maken vul je een ruime pan met water en leg je het blik daarin. Breng het water op een laag vuurtje aan de kook. Laat de pan ongeveer 3.5 uur op het vuur staan. Let op dat de blikjes altijd onder water blijven staan, er staat druk op! Laat het blik in de pan met water afkoelen alvorens hem te openen.
Meng het bloem, de suiker en het zout in een kom door elkaar. Voeg de koude in stukjes gesneden boter toe en het vanille extract. Kneed tot een mooie bol deeg. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm en steek 50 kleine rondjes uit het deeg. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten.
Laat de koekjes afkoelen. Open het blik gecondenseerde melk en bestrijk de helft van de koekjes met een laag karamel.
Smelt de chocolade au bain-marie. Leg de onbestreken koekjes dicht tegen elkaar en streep de gesmolten chocolade royaal over de koekjes. Laat de chocolade weer hard worden en leg de koekjes met chocolade bovenop de karamel bestreken koekjes.
Meng het bloem, de suiker en het zout in een kom door elkaar. Voeg de koude in stukjes gesneden boter toe en het vanille extract. Kneed tot een mooie bol deeg. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm en steek 50 kleine rondjes uit het deeg. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten.
Laat de koekjes afkoelen. Open het blik gecondenseerde melk en bestrijk de helft van de koekjes met een laag karamel.
Smelt de chocolade au bain-marie. Leg de onbestreken koekjes dicht tegen elkaar en streep de gesmolten chocolade royaal over de koekjes. Laat de chocolade weer hard worden en leg de koekjes met chocolade bovenop de karamel bestreken koekjes.
Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)
Ik had zin om wat te experimenteren met koekjes. Deze zijn echt heerlijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marloes zegt:
Ik had bij de bereidingstijd gezet dat ze 10 minuten in de oven moeten, je het deeg 20 minuten moet laten rusten, en je de karamel in 3.5 uur maakt, maar alleen de eerste 2 cijfers zijn er te komen staan. Mijn advies is om de gecondenseerde melk in meervoud te maken als je toch thuis bent, je kunt het erg lang bewaren.
@Willemien: Ik gebruik ook de blikjes die je open kan trekken zonder blikopener. Zolang je zorgt dat de blikjes goed onder staan en je ze in de pan helemaal af laat koelen, kan er niets gebeuren.
Ik hoop dat het wat duidelijker is zo ;)
Groetjes, Marloes
HarryLohr zegt:
Willemien uit Canada zegt: