Er werd mij gevraagd om iets lekker te maken voor opa en oma. Koekjes, of cake... Ik besloot een nieuwe draai te geven aan de simpele boterkoek.
Mijn grootvader houdt erg van kokos, en de combinatie met cranberries is verrassend lekker!
Recept
« Terug naar recepten
Kokos- cranberry-boterkoekjes
PT20M
Kokos- cranberry-boterkoekjes
Een heerlijk kokos- cranberry-boterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kokos- cranberry-boterkoekjes te bereiden
(Voor 21 stuks)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
- Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
- Schep in elk vormpje ongeveer 1 à 1,5 eetlepel beslag.
- Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. Houd de vorm onder koud water van tevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
- Druk in elk taartje een garneeramandel.
- Bestrooi elk vormpje met wat gemalen kokos en bestrijk vervolgens met ei (het lijkt logischer om eerst met ei te bestrijken en vervolgens de kokos erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
- Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
- Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
- Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
- Schep in elk vormpje ongeveer 1 à 1,5 eetlepel beslag.
- Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. Houd de vorm onder koud water van tevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
- Druk in elk taartje een garneeramandel.
- Bestrooi elk vormpje met wat gemalen kokos en bestrijk vervolgens met ei (het lijkt logischer om eerst met ei te bestrijken en vervolgens de kokos erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
- Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
- Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.