KookJij

Konijn in wijn met druiven

Een heerlijk konijn in wijn met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn in wijn met druiven te bereiden

1).Verhit de olie en bak de poten snel om en om bruin op een tamelijk hoog vuur. Haal de poten uit de pan en zet de poten dan voorlopig even weg. Draai het vuur lager.
2).In de zelfde pan de uien en knoflook glazig aanfruiten en dan de pancettablokjes mee laten fruiten.
3).Wanneer de spekblokjes lekker bruin zijn geworden, af blussen met de witte wijn.
4).Breng de wijn aan de kook en voeg toe de limoensap, sinaasappelsap, kruidnagelen, kaneel, nootmuskaat, peperkorrels, jeneverbessen en tenslotte de apart gezette poten.
5).Voeg dan de bouillon toe en de druiven en laat nu op laag vuur in 2 uur gaar stoven.
6).Haal de bouten uit de pan en houd die warm in de oven onder folie.
7).Zeef het vocht uit de pan en laat dat snel inkoeken voor minstens de helft en monteer met klontjes roomboter.
8).Serveer de poten met de saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Verdeel de poten over de voorverwarmde borden met de saus en geef hierbij aardappelpuree en groente of een stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst