Recept
« Terug naar recepten
Koninginepasteitje
PT60M
Koninginepasteitje
Een heerlijk koninginepasteitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koninginepasteitje te bereiden
Breng water aan de kook en voeg er de kippenbouten aan toe.
Breng het water opnieuw aan de kook en voeg er de ui, de tuinkruiden en het zout aan toe.
Laat de kippenbouten hierin ca 30 min. trekken.
Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze vervolgens af koelen.
Snijd de kip in kleine stukjes en giet de bouillon door een fijne zeef.
Smelt de boter in een schone pan en voeg er als deze is uitgebruist ( niet gekleurd) de bloem aan toe.
Roer de boter en bloem tot de massa (roux) loslaat van de bodem.
Laat het vervolgens afkoelen.
Voeg daarna al roerende de hete bouillon toe aan de afgekoelde roux en breng het geheel aan de kook.
Laat het ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de champignons, slagroom en het fijngenseden kippenvlees aan toe.
Breng de ragout eventueel op smaak met peper en zout.
Zet vak voor het gebruik de pasteibakjes 3 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Plaats de pasteibakjes op voorverwarmde bordjes en vul ze met ragout.
Garneer de pasteitjes tenslotte met gehakte peterselie.
Breng het water opnieuw aan de kook en voeg er de ui, de tuinkruiden en het zout aan toe.
Laat de kippenbouten hierin ca 30 min. trekken.
Haal de kippenbouten uit de pan en laat ze vervolgens af koelen.
Snijd de kip in kleine stukjes en giet de bouillon door een fijne zeef.
Smelt de boter in een schone pan en voeg er als deze is uitgebruist ( niet gekleurd) de bloem aan toe.
Roer de boter en bloem tot de massa (roux) loslaat van de bodem.
Laat het vervolgens afkoelen.
Voeg daarna al roerende de hete bouillon toe aan de afgekoelde roux en breng het geheel aan de kook.
Laat het ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de champignons, slagroom en het fijngenseden kippenvlees aan toe.
Breng de ragout eventueel op smaak met peper en zout.
Zet vak voor het gebruik de pasteibakjes 3 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Plaats de pasteibakjes op voorverwarmde bordjes en vul ze met ragout.
Garneer de pasteitjes tenslotte met gehakte peterselie.
bertal zegt:
Geen probleem, zeg maar rustig dat het recept van jouw is.
Je kan in de komende maanden de champignons vervangen door asperges.
m.v.g. Bert Allers;):)