Recept
« Terug naar recepten
Koofteh-ye Kari
PT30M
Koofteh-ye Kari
Een heerlijk koofteh-ye kari recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koofteh-ye Kari te bereiden
Kook de rijst in 2 glazen water + zout totdat ze zacht is, dan afgieten.
Groenten wassen en uit laten lekken, wacht even totdat de groenten droog zijn. Dan alle groenten in kleine stukken hakken.
Eieren in kom doen en rasp de uien erin en mix het met het kerriepoeder + zout en peper, mix dit met het gehakt + bloem + rijst + groenten. 1 Glas koud water toevoegen en vermeng het totdat het stevig wordt, maak hiervan kleine gehaktballetjes (net zo groot als een mandarijn).
Gebakken uien met beetje zout en 4 glazen water aan kook brengen en de gehaktballen toevoegen, op zachte vuur zetten tot dat de gehaktballen gaar zijn.
Groenten wassen en uit laten lekken, wacht even totdat de groenten droog zijn. Dan alle groenten in kleine stukken hakken.
Eieren in kom doen en rasp de uien erin en mix het met het kerriepoeder + zout en peper, mix dit met het gehakt + bloem + rijst + groenten. 1 Glas koud water toevoegen en vermeng het totdat het stevig wordt, maak hiervan kleine gehaktballetjes (net zo groot als een mandarijn).
Gebakken uien met beetje zout en 4 glazen water aan kook brengen en de gehaktballen toevoegen, op zachte vuur zetten tot dat de gehaktballen gaar zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Michiel Disseldorp zegt:
robmar zegt:
Wat wordt er meestal bij geserveerd?
fariba zegt:
Zoals de rubriek aangeeft,komt het uit Iran, je kan het met brood en of rijst eten.:)