Recept
« Terug naar recepten
Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie
PT45M
Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie
Een heerlijk kreeft met basmatirijst en wilde spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koster
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kreeft met basmatirijst en wilde spinazie te bereiden
Snij de kreeft in tweeën en bestrijk de helften met olijfolie. Grill deze 10 minuten en haal, als de kreeft is afgekoeld, het vlees uit de schalen. Kook 1/3 liter visbouillon, 1/3 liter kalfsbouillon en 1/3 liter droge witte wijn in tot je 1/3 liter vloeistof overhoudt. Maak een saus van boter en bloem, met 1 sjalot en bindt het met de 1/3 liter nat, 2 eetlepels dyon mosterd en de roomboter. Begin met een laag saus in een ovenschaal, leg daar de lege schaaldieren in en vul ze met het vlees uit de rug en de poten. Overgiet de kreeft met de rest van de saus en bedek alles met flink veel geraspte echte parmezaanse kaas en kleine klontjes roomboter. Grill dit geheel nog 8 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Maak er basmati-rijst en roergebakken spinazie bij.