Recept
« Terug naar recepten
Kroketjes gevuld met seranoham
PT20M
Kroketjes gevuld met seranoham
Een heerlijk kroketjes gevuld met seranoham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
15stuks personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroketjes gevuld met seranoham te bereiden
Verwarm de boter in een steelpan,roer de bloem erdoor en bak deze even mee.Giet de melk erbij en blijf roeren tot een gladde dikke ragout ontstaat.Laat het mengsel op laag vuur 10 min pruttelen.Voeg de ham,sherry,slagroom,peterselie,paprikapoeder,nootmuskaat,zout en peper toe en schep het geheel goed dooor elkaar.Strijk de hamragout uit op een plat bord en laat deze in de koelkast in 2 uur helemaal koud en stijf worden.Strooi de bloem en het broodkruim in diepe borden en doe het losgeklopte ei in een derde diep bord.Vorm van de hamragout kleine balletjes en wentel ze achtereenvolgens door dr bloem,het ei en het broodkruim.