Recept
« Terug naar recepten
kroketten
PT60M
kroketten
Een heerlijk kroketten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kroketten te bereiden
trek een bouillon van het soepvlees.Een gedeelte van de bouillon heb je nodig van het restant kun je een soepje maken.Snipper de ui heel fijn.Als het vlees gaar is snij dit dan in hele kleine stukjes.Smelt de boter in een pan en laat de uisnippers hierin glazig smoren.Voeg de bloem toe en roer goed tot de boter door de bloem is opgenomen.Voeg scheutje voor scheutje onder voortdurend roeren de bouillon toe.Maak deze ragout op smaak met peper en zout en nootmuskaat.roer 1 voor 1 de 3 eierdooiers door de ragout.Doe de ragout op een platte schaal en laat in de koelkast opstijven en afkoelen.Vorm van de ragout 12 kroketten.Rol ze door het paneermeel da door het losgeklopte eiwit,waaraan een scheutje water en olie is toegevoegd,en weer door het paneermeel.Frituur de kroketten tot ze een mooi goudbruin en krokant jasje hebben.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Case-Florida zegt:
ruben zegt:
Kingtoi zegt:
Make a bouillon from the meat. You will only need a little of this, the rest you can use for soup. Finely dice the onions. If the meat is raw, cut it into very small pieces. Melt the butter in a a ban and slow fry the onions in this until they become slightly clear. Add the flour and stir well until the butter is taken in by the flour. Add the bouillon a little bit at a time. bring it to taste with salt, pepper and nutmeg. mix one of the egg yolks in the ragout. put the ragout on a flat plate and let it solidify and cool down in the fridge. Form 12 rolls out of the ragout. Roll them in breadcrumbs and then in the beaten egg whites (which should contain a little water and oil) and then back through the breadcrumbs. Deep-fry the kroketten until they have a nice golden brown jacket.
Paul Wissing zegt:
kevin zegt: