KookJij

kroketten

Een heerlijk kroketten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kroketten te bereiden

trek een bouillon van het soepvlees.Een gedeelte van de bouillon heb je nodig van het restant kun je een soepje maken.Snipper de ui heel fijn.Als het vlees gaar is snij dit dan in hele kleine stukjes.Smelt de boter in een pan en laat de uisnippers hierin glazig smoren.Voeg de bloem toe en roer goed tot de boter door de bloem is opgenomen.Voeg scheutje voor scheutje onder voortdurend roeren de bouillon toe.Maak deze ragout op smaak met peper en zout en nootmuskaat.roer 1 voor 1 de 3 eierdooiers door de ragout.Doe de ragout op een platte schaal en laat in de koelkast opstijven en afkoelen.Vorm van de ragout 12 kroketten.Rol ze door het paneermeel da door het losgeklopte eiwit,waaraan een scheutje water en olie is toegevoegd,en weer door het paneermeel.Frituur de kroketten tot ze een mooi goudbruin en krokant jasje hebben.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kevin

kevin zegt:
Reactie op Kingtou, bouillon op zijn engels is Stock.
Case-Florida

Case-Florida zegt:
Rubn, een wat makkelijkere manier is, om PVC buisjes van 8 cm lang te maken met een binnen diameter van 30 tot 35 MM. de ragoe in de buisjes doen en laten invriezen, daarna uit de vriezer halen , wat oplaten warmen, dan duw je de "kroketten" er zo uit, dan door de losgeklopte ei en door de paneermeel KLAAR !!!!
ruben

ruben zegt:
Ook handig om te weten voor de mensen is het om een spuit zak te gebruiken voor de opgestijfte roe.
Kingtoi

Kingtoi zegt:
In English for Lennie ter Wal:
Make a bouillon from the meat. You will only need a little of this, the rest you can use for soup. Finely dice the onions. If the meat is raw, cut it into very small pieces. Melt the butter in a a ban and slow fry the onions in this until they become slightly clear. Add the flour and stir well until the butter is taken in by the flour. Add the bouillon a little bit at a time. bring it to taste with salt, pepper and nutmeg. mix one of the egg yolks in the ragout. put the ragout on a flat plate and let it solidify and cool down in the fridge. Form 12 rolls out of the ragout. Roll them in breadcrumbs and then in the beaten egg whites (which should contain a little water and oil) and then back through the breadcrumbs. Deep-fry the kroketten until they have a nice golden brown jacket.
Lenie

Lenie zegt:
paul hartelijk bedankt voor de informatie.
Kees

Kees zegt:
Tina hoe kom je daar bij?
Mij Moeder die maakten het altijd in Zuid Africa.:)
Paul Wissing

Paul Wissing zegt:
To Lenie ter Wal Engelse vertaling op pagina 1 Dutch "kroketten"and bitterballen in Coquinaria.nl
Ria Simonis

Ria Simonis zegt:
Heeft iemand dit recept voor mij in het duits?
Alvast herzlichen Dank!
marjan

marjan zegt:
heel goed!!!
erwin duchateau

erwin duchateau zegt:
ziet er goed uit dankje wel :)
Lenie ter Wal

Lenie ter Wal zegt:
Is er iemand die dit recept voor mij in het engels kan vertalen?
Vr.gr.
Tina

Tina zegt:
Bedankt voor het recept. Ik neem het mee naaar Zuid-Afrika, daar is het onbekend.
jerome

jerome zegt:
je moet trouwens 50gram boter em 60gram bloem gebruiken altijd een verhouding van 50/60 houden anders word je roux te dik die roux maak als basis voor de ragout dit heb ik uit mijn les boeken;)
Anoniem

Anoniem zegt:
lekker is dit WOU
Evert van der Valk

Evert van der Valk zegt:
Beste Sjon

bedankt voor het recept voor kroketten.
Ik zal t.z.t. het recept uitproberen om kroketten te maken.

hartelijke groeten

Evert van der Valk;)