Recept
« Terug naar recepten
Kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas
PT120M
Kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas
Een heerlijk kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas te bereiden
Pel de scampi en bak ze af in de olie. Marineer ze de gedurende zes in in Cognac en dep af. Maak een blanke roux met bloem en boter. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux bij de melk en laat al roerend indikken. Dit kan ook van het fornuis. Voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de in stukjes gesneden scampi toe aan de pate (deegachtig mengsel) en roer goed door. Stort uit op een plaat van ongeveer 2 cm hoogte. Laat twaalf uur op een koele plaats rusten. Maak na een nacht bolletjes van de pate. Haal de bolletjes door het eiwit en de broodkruim. Frituur op 180 graden.
Bereidingswijze
Stamp voor de dresing de knoflook met de eierdooier en de gekookte eieren in een vijzel fijn. Voeg langzaam de olijfolie toe. Roer tot een homogene saus ontstaat. Breng op smaak met kappertjes en cayennepeper. Maak voller met yohurt.
Bereidingswijze
Stamp voor de dresing de knoflook met de eierdooier en de gekookte eieren in een vijzel fijn. Voeg langzaam de olijfolie toe. Roer tot een homogene saus ontstaat. Breng op smaak met kappertjes en cayennepeper. Maak voller met yohurt.
wijda zegt:
bedankt: gr Wijda:p:p;)