Recept
« Terug naar recepten
Kruidige eieren met garnalen
PT30M
Kruidige eieren met garnalen
Een heerlijk kruidige eieren met garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Nelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Indonesische vrienden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige eieren met garnalen te bereiden
Besprenkel de garnaren met citroensap, strooi er zout en peper over en meng goed. Laat ze 15 minuten staan.
Fruit de gesnipperde ui in de olie net iets bruin. Voeg de gesnipperde knoflook, fijngesneden gember en de sambal toe.
Voeg dan toe: de gulu djawa, Koenjit, Ketoembar en meng er 200 ml dunne kokosmelk door. Laat 't 5 minuten zachtjes doorkoken en inkoken Voeg dan de afgegoten garnalen met de eieren toe plus de dikke kokosmelk. Laat nog even doorkoken en maak af met citroensap en zout.
Fruit de gesnipperde ui in de olie net iets bruin. Voeg de gesnipperde knoflook, fijngesneden gember en de sambal toe.
Voeg dan toe: de gulu djawa, Koenjit, Ketoembar en meng er 200 ml dunne kokosmelk door. Laat 't 5 minuten zachtjes doorkoken en inkoken Voeg dan de afgegoten garnalen met de eieren toe plus de dikke kokosmelk. Laat nog even doorkoken en maak af met citroensap en zout.
Mijn kookverhaal (Peter Nelissen)
In Nederland kookte ik vaak indonesisch. Toen ik naar Italië verhuisde was 't moeilijk om aan de ingrediënten te komen maar nu ik in Australië woon kan ik gelukkig alles weer kopen en koken.
Alex zegt: