KookJij

Kruidige eieren met garnalen

Een heerlijk kruidige eieren met garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Indonesische vrienden
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige eieren met garnalen te bereiden

Besprenkel de garnaren met citroensap, strooi er zout en peper over en meng goed. Laat ze 15 minuten staan.
Fruit de gesnipperde ui in de olie net iets bruin. Voeg de gesnipperde knoflook, fijngesneden gember en de sambal toe.
Voeg dan toe: de gulu djawa, Koenjit, Ketoembar en meng er 200 ml dunne kokosmelk door. Laat 't 5 minuten zachtjes doorkoken en inkoken Voeg dan de afgegoten garnalen met de eieren toe plus de dikke kokosmelk. Laat nog even doorkoken en maak af met citroensap en zout.

Mijn kookverhaal (Peter Nelissen)

In Nederland kookte ik vaak indonesisch. Toen ik naar Italië verhuisde was 't moeilijk om aan de ingrediënten te komen maar nu ik in Australië woon kan ik gelukkig alles weer kopen en koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Alex

Alex zegt:
Hoe kan een gerecht met garnalen vegetarisch zijn vegetarisch betekend geen vlees en geen vis... geen vlees maar wel vis dat noemt men een pescotarier.