Recept
« Terug naar recepten
Kruidige tonijnmoussetaart
PT30M
Kruidige tonijnmoussetaart
Een heerlijk kruidige tonijnmoussetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekkere taarten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige tonijnmoussetaart te bereiden
In keukenmachine toastjes tot kruimels malen. Roomkaas en oregano erdoor mengen. Mengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken en gladstrijken. Tot gebruik in koelkast zetten. Gelatine plm 5 min weken in koud water. Tonijn afgieten. In keukenmachine tonijn met ui, mayonaise en creme fraiche glad pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Kappertjes en basilicum door tonijnmengsel doen. Citroensap verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in de citroensap. Gelatinemengsel door tonijnmengsel roeren.
Bereidingswijze
Tonijnmengsel overdoen in springvorm. Bovenkant gladstrijken. In plm 2 uur in koelkast laten opstijven. Garneren met halve kerstomaatjes en wat fijngehakte bieslook.
Serveertips
Ook lekker als hoofdgerecht met een tomatensalade of als borrelhap met een glaasje witte wijn.
Bereidingswijze
Tonijnmengsel overdoen in springvorm. Bovenkant gladstrijken. In plm 2 uur in koelkast laten opstijven. Garneren met halve kerstomaatjes en wat fijngehakte bieslook.
Serveertips
Ook lekker als hoofdgerecht met een tomatensalade of als borrelhap met een glaasje witte wijn.