Recept
« Terug naar recepten
Kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm )
PT30M
Kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm )
Een heerlijk kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
9-10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Appetito
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm ) te bereiden
Vet een rechthoekige bakvorm in met olie en bedek hem met folie.
Was de peterselie, de kervel, de dille en de bieslook en dep ze droog.
Leg de helft van de kruiden in de koelkast.
Hak deandere helft van de kruiden grof.
Pers de citroen uit.
Roer de kwark glad met 3 el citroesap.
Breng de kwark op smaak met zout en cayennepeper.
Verdeel de kwark in twee gelijke delen.
Roer door een helft de gehakte kruiden.
Strijk 1/3 van dekruidenkwark in de bakvorm.
Leg 2 plakken zalm op de kwark.
Strijk 1/3 van de kwark zonder kruiden oer de zalm.
Bedek de kwark met 3 sneetjes roggebrood ( snij ze bij als ze niet passen ).
Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met roggebrood.
Zet de terrine minstens 1 uur in de koelkast.
Pluk de blaadjes van de overgebleven peterseli, kervel en dille.
Snijd het overgebleven deel van de bieslook in kleine stukjes.
Stort de terrine op een werkvlak en haal voorzichtig de folie eraf.
Snijd de terrine in plakken van 2 cm dik.
Garneer de plakken terrine rondom met de verse kruiden.
Was de peterselie, de kervel, de dille en de bieslook en dep ze droog.
Leg de helft van de kruiden in de koelkast.
Hak deandere helft van de kruiden grof.
Pers de citroen uit.
Roer de kwark glad met 3 el citroesap.
Breng de kwark op smaak met zout en cayennepeper.
Verdeel de kwark in twee gelijke delen.
Roer door een helft de gehakte kruiden.
Strijk 1/3 van dekruidenkwark in de bakvorm.
Leg 2 plakken zalm op de kwark.
Strijk 1/3 van de kwark zonder kruiden oer de zalm.
Bedek de kwark met 3 sneetjes roggebrood ( snij ze bij als ze niet passen ).
Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met roggebrood.
Zet de terrine minstens 1 uur in de koelkast.
Pluk de blaadjes van de overgebleven peterseli, kervel en dille.
Snijd het overgebleven deel van de bieslook in kleine stukjes.
Stort de terrine op een werkvlak en haal voorzichtig de folie eraf.
Snijd de terrine in plakken van 2 cm dik.
Garneer de plakken terrine rondom met de verse kruiden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Bert Allers zegt:
( denk maar aan carpaccio )
Bert Allers zegt:
Hebben deze receptuur al eens gemaakt, ging toen goed, maar 1 of 2 blaadjes gelatine kan geen kwaad, voor wat betreft gerookte zalm
smaken verschillen en het is het uitproberen waard.