KookJij

Kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm )

Een heerlijk kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 9-10 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Appetito
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kwarkterrine met zalm en roggebrood. (zie opm ) te bereiden

Vet een rechthoekige bakvorm in met olie en bedek hem met folie.
Was de peterselie, de kervel, de dille en de bieslook en dep ze droog.
Leg de helft van de kruiden in de koelkast.
Hak deandere helft van de kruiden grof.
Pers de citroen uit.
Roer de kwark glad met 3 el citroesap.
Breng de kwark op smaak met zout en cayennepeper.
Verdeel de kwark in twee gelijke delen.
Roer door een helft de gehakte kruiden.
Strijk 1/3 van dekruidenkwark in de bakvorm.
Leg 2 plakken zalm op de kwark.
Strijk 1/3 van de kwark zonder kruiden oer de zalm.
Bedek de kwark met 3 sneetjes roggebrood ( snij ze bij als ze niet passen ).
Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met roggebrood.
Zet de terrine minstens 1 uur in de koelkast.
Pluk de blaadjes van de overgebleven peterseli, kervel en dille.
Snijd het overgebleven deel van de bieslook in kleine stukjes.
Stort de terrine op een werkvlak en haal voorzichtig de folie eraf.
Snijd de terrine in plakken van 2 cm dik.
Garneer de plakken terrine rondom met de verse kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Huishoudfolie laat makkelijk los na het storten.
Hebben deze receptuur al eens gemaakt, ging toen goed, maar 1 of 2 blaadjes gelatine kan geen kwaad, voor wat betreft gerookte zalm
smaken verschillen en het is het uitproberen waard.
Tania

Tania zegt:
Ik zou de bakvorm eerst bekleden met folie en dan pas invetten met olie. Ook gerookte zalm kan hier prima gebruikt worden. Deze is toch iets scherper van smaak wat een tegenhanger is voor de kwark en kruidenkwark. Wel vraag ik me af of de terrine wel stevig blijft en of er wellicht een ondersteuning nodig is van gelantine?
Bert Allers

Bert Allers zegt:
De bedoeling is inderdaad rauwe zalm maar dan wel heel dun gesneden.
( denk maar aan carpaccio )
Martijn

Martijn zegt:
Is het de bedoeling dat de zalm rauw gegeten wordt?