Recept
« Terug naar recepten
Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen
PT60M
Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen
Een heerlijk lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 600 g aardappelen en snij in partjes. Schep om met 2 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei rondom dicht in boter of olie. Leg het in een ovenschaal met de rozemarijn, tijm en knoflookteentjes. Besprenkel met olijfolie en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Schuif de aardappelen mee in de oven.
Schil de overige aardappelen, kook ze gaar en pureer.
Breng de bouillon aan de kook. Doe er de munt, het basilicum en de erwtjes bij en laat 5 minuten koken. Giet af, vang de bouillon op.
Pureer de erwtjes met de gekookte aardappelen en de sesampasta (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het vlees en de aardappelen.
Neem het vlees uit de oven en snij in plakjes. Serveer met de erwtjespuree en de geroosterde aardappelen.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei rondom dicht in boter of olie. Leg het in een ovenschaal met de rozemarijn, tijm en knoflookteentjes. Besprenkel met olijfolie en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Schuif de aardappelen mee in de oven.
Schil de overige aardappelen, kook ze gaar en pureer.
Breng de bouillon aan de kook. Doe er de munt, het basilicum en de erwtjes bij en laat 5 minuten koken. Giet af, vang de bouillon op.
Pureer de erwtjes met de gekookte aardappelen en de sesampasta (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het vlees en de aardappelen.
Neem het vlees uit de oven en snij in plakjes. Serveer met de erwtjespuree en de geroosterde aardappelen.