Recept
« Terug naar recepten
Lamsrug in filodeeg met asperges en voorjaarsgroen
PT120M
Lamsrug in filodeeg met asperges en voorjaarsgroen
Een heerlijk lamsrug in filodeeg met asperges en voorjaarsgroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrug in filodeeg met asperges en voorjaarsgroen te bereiden
Bak de lamsrugfilets heel kort rondom aan in de olie. Laat de filets afkoelen in de koelkast. Kneed het broodkruim, de boter, gehakte basilicum, peterselie en gehakte tijm door elkaar. Leg 2 plakken spek strak naast elkaar op plasticfolie en verdeel er wat kruidenmengsel gelijkmatig over. Leg 2 lamsfilets(om en om dikke kant op de dunne kant) onderaan op het spek en rol de filets in het spek, maar rol de folie niet mee. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter en eidooier. Leg de in het spek gerolde filets onderaan op het filodeeg en rol ze vervolgens in het filodeeg. Druk de zijkanten aan. Leg de rollen op de bakplaat. Bak de filets 8 minuten in een oven van 200 graden. Laat het vlees rusten op een warme plek.
Voorjaarsgroenten:
Maak de asperges en de voorjaarsgroenten gereed om te koken. Houd de paddenstoelen apart. Kook de asperges, 2 minuten koken en 10 minuten laten staan in het hete water. Kook de voorjaarsgroenten afzonderlijk beetgaar, koel ze af in koud water. Stoof de groenten, vlak voor het serveren, even in de boter en bak de shiitakes in olie.
Saus:
Maak van de fond, tomatenpuree, tijm en honing een lichte saus, breng op smaak.
Voorjaarsgroenten:
Maak de asperges en de voorjaarsgroenten gereed om te koken. Houd de paddenstoelen apart. Kook de asperges, 2 minuten koken en 10 minuten laten staan in het hete water. Kook de voorjaarsgroenten afzonderlijk beetgaar, koel ze af in koud water. Stoof de groenten, vlak voor het serveren, even in de boter en bak de shiitakes in olie.
Saus:
Maak van de fond, tomatenpuree, tijm en honing een lichte saus, breng op smaak.