Recept
« Terug naar recepten
Lamsvlees in een Rode Wijn & Knoflooksaus met Pompoen en Pasta
PT90M
Lamsvlees in een Rode Wijn & Knoflooksaus met Pompoen en Pasta
In het pompoen-seizoen (herfst en winter) mag je bij elk gerecht in Italie wel iets van pompoen verwachten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsvlees in een Rode Wijn & Knoflooksaus met Pompoen en Pasta te bereiden
- Voor de wijn-knoflook saus: De sjalotten in stukken snijden, evenals de knoflook en gedurende 10 - 12 minuten aanfruiten in de roomboter. Vervolgens afblussen met de rode wijn. Dan de takjes er bij en de ahornstroop (maple syrup). Laat dat 1 uur zachtjes trekken en pruttelen. Dan de staafmixer er op (of in een keukenblender gieten) en vervolgens zeven. Er moet dan ± 600 cc saus zijn.
- De ui en knoflook in de olijfolie aanfruiten.
- Dan het vlees toevoegen met de laurierblaadje en de platte peterselie (die uiteraard is gesnipperd). Het vlees moet aan alle zijden mooi zijn gebruind.
- Voeg de rode wijn & knoflook saus toe en breng dat aan de kook en laat dat 10 minuten koken. Vuur laag en 20 minuten laten pruttelen.
- Ondertussen: De pompoenplakken inwrijven met zout en olijfolie en vervolgens inpakken in plastic folie (geschikt voor de magnetron). Zet de magnetron op 800 watt en leg de ingepakte plakken pompoen 2 1/2 minuut in de magnetron. Vervolgens er uit halen, uitpakken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
- Tegelijkertijd een grote pan met water op zetten en 6 gram / L zout toevoegen. Wanneer het water kookt de pasta er in doen en die in 7 à 8 minuten al dente koken.
- Giet de pasta af en doe die vervolgens bij de vlees-mix. Op matig vuur even door verwarmen (± 3 - 4 minuten)
- Haal de pasta van het vuur en roer de Parmezaanse kaas er door.
- Dan de blokjes pompoen er door doen en tenslotte een straaltje olijf olie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een stevige rode Italiaanse wijn.