KookJij

Lamsvlees in een Rode Wijn & Knoflooksaus met Pompoen en Pasta

In het pompoen-seizoen (herfst en winter) mag je bij elk gerecht in Italie wel iets van pompoen verwachten.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsvlees in een Rode Wijn & Knoflooksaus met Pompoen en Pasta te bereiden

  1. Voor de wijn-knoflook saus: De sjalotten in stukken snijden, evenals de knoflook en gedurende 10 - 12 minuten aanfruiten in de roomboter. Vervolgens afblussen met de rode wijn. Dan de takjes er bij en de ahornstroop (maple syrup). Laat dat 1 uur zachtjes trekken en pruttelen. Dan de staafmixer er op (of in een keukenblender gieten) en vervolgens zeven. Er moet dan ±  600 cc saus zijn.
  2. De ui en knoflook in de olijfolie aanfruiten.
  3. Dan het vlees toevoegen met de laurierblaadje en de platte peterselie (die uiteraard is gesnipperd). Het vlees moet aan alle zijden mooi zijn gebruind.
  4. Voeg de rode wijn & knoflook saus toe en breng dat aan de kook en laat dat 10 minuten koken. Vuur laag en 20 minuten laten pruttelen.
  5. Ondertussen: De pompoenplakken inwrijven met zout en olijfolie en vervolgens inpakken in plastic folie (geschikt voor de magnetron). Zet de magnetron op 800 watt en leg de ingepakte plakken pompoen 2 1/2 minuut in de magnetron. Vervolgens er uit halen, uitpakken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
  6. Tegelijkertijd een grote pan met water op zetten en 6 gram / L  zout toevoegen. Wanneer het water kookt de pasta er in doen en die in 7 à 8 minuten al dente koken.
  7. Giet de pasta af en doe die vervolgens bij de vlees-mix. Op matig vuur even door verwarmen (± 3 - 4 minuten)
  8. Haal de pasta van het vuur en roer de Parmezaanse kaas er door.
  9. Dan de blokjes pompoen er door doen en tenslotte een straaltje olijf olie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een stevige rode Italiaanse wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst