Op de foto zie je onderaan het laagje penne dat voor "lasagna" fungeert, dan de boontjes en weer penne. Klik op de foto als je het beter wilt bekijken.
Dit is mijn variatie op een gerecht uit een kooktijdschrift.
Ik heb ingrediënten gebruikt die ik in huis had.
De enige ingrediënten uit het tijdschrift waren de penne en melk-ei mengsel. Ze gebruikten veel meer ingrediënten dan ik nu.
De ovenschotel die ik gebruikt heb, meet 24x15 cm en 4,5 cmj hoog. Iets kleiner zou ook wel kunnen.
We hebben gepaneerde, gebakken visfilets bij gegeten, het smaakte prima bij elkaar. Maar je kunt natuurlijk ook plakken ham als extra laag doen of restjes vlees.
Recept
« Terug naar recepten
Lasagna van penne
PT60M
Lasagna van penne
Een heerlijk lasagna van penne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Variatie op een gerecht uit Ovenhits Special Koken en Genieten 2007
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagna van penne te bereiden
Oven elektrisch op 200°C en hete lucht op 175°C.
De penne volgens kookvoorschriften al dente koken.
De boontjes afhalen indien nodig en ± 6 à 8 minuten beetgaar koken in kokend water met zout.
Ondertussen in een pannetje olie en boter verhitten en ui en knoflook fruiten tot glazig. Voeg dan tijm en rozemarijn toe en wat zout en peper.
Penne en boontjes afgieten en uit laten lekken. De boontjes weer terug in de pan en gefruite ui en knoflook goed erdoor roeren.
In een kom de melk en de eieren goed loskloppen en zout + peper + nootmuskaat erdoor mengen.
Vet de ovenschaal heel goed in. Doe de HELFT van de penne op de bodem.Leg ze dicht tegen elkaar zodat de bodem bedekt is. (ik heb ze gewoon in de lengte naast elkaar gelegd)
Verdeel nu de boontjes over de penne. GIET ONGEVEER 1/3 DEEL van het melk-eimengsel over de boontjes.
Nu de rest van de penne erover verdelen.
Giet nu de rest van het melk-eimengsel over het geheel en strooi behoorlijk wat geraspte kaas bovenop. Schuif de ovenschaal in de oven, niet te hoog bijv. op één na laatste rooster. Laat het ±. 40 minuten er in, maar let op dat de penne bovenop niet te hard gaat.en verbrandt.
De penne volgens kookvoorschriften al dente koken.
De boontjes afhalen indien nodig en ± 6 à 8 minuten beetgaar koken in kokend water met zout.
Ondertussen in een pannetje olie en boter verhitten en ui en knoflook fruiten tot glazig. Voeg dan tijm en rozemarijn toe en wat zout en peper.
Penne en boontjes afgieten en uit laten lekken. De boontjes weer terug in de pan en gefruite ui en knoflook goed erdoor roeren.
In een kom de melk en de eieren goed loskloppen en zout + peper + nootmuskaat erdoor mengen.
Vet de ovenschaal heel goed in. Doe de HELFT van de penne op de bodem.Leg ze dicht tegen elkaar zodat de bodem bedekt is. (ik heb ze gewoon in de lengte naast elkaar gelegd)
Verdeel nu de boontjes over de penne. GIET ONGEVEER 1/3 DEEL van het melk-eimengsel over de boontjes.
Nu de rest van de penne erover verdelen.
Giet nu de rest van het melk-eimengsel over het geheel en strooi behoorlijk wat geraspte kaas bovenop. Schuif de ovenschaal in de oven, niet te hoog bijv. op één na laatste rooster. Laat het ±. 40 minuten er in, maar let op dat de penne bovenop niet te hard gaat.en verbrandt.
fabita zegt:
Fijne feestdagen en gr.:p:D