KookJij

Lasagne met broccoli en gorgonzola-saus

Een heerlijk lasagne met broccoli en gorgonzola-saus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne met broccoli en gorgonzola-saus te bereiden

Broccoli 5 minuten koken met een beetje zout. Ui snipperen en fruiten. Plakjes champignons toevoegen en 4-5 minuten meebakken. Erbij: Knoflook, bouillonpoeder, paprikapoeder, basilicum, ketchup en peper. Tomaten in plakjes snijden. Kwark en kaas door elkaar. Ovenschaal invetten. Laagjes: lasagne - helft kwark-kaasmengsel - helft tomaat - peper en basilicum - lasagne- broccoli. Saus maken van boter, bloem en melk. Gorgonzola toevoegen; over broccoli schenken. Sesamzaad erover. In midden van hete oven (200°), 30 - 40 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Evie

Evie zegt:
Geniet er van.
Doortje

Doortje zegt:
Het is bij mij thuis ook de favoriete lasagne.:D
Claudia

Claudia zegt:
Zeker 30 jaar geleden had ik dit recept uit de Tip een kookblad wat je toentertijd kon kopen. Ik weet niet of dat blad nog bestaat. Een heerlijk recept.
m1

m1 zegt:
ik zal het gaan proberen, het lijkt me erg lekker.:D
lotte1

lotte1 zegt:
Inderdaad een hele lekkere lasagne, goede combinatie met de gorgonzola. Ik heb genoten.
marlies

marlies zegt:
Een heerlijke lasagna. Echt weer eens iets anders en de reactie van mijn gasten was ook super goed.