Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met spinaziecrème
PT60M
Lasagne met spinaziecrème
Een heerlijk lasagne met spinaziecrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met spinaziecrème te bereiden
- Kook de spinazie in 5 tot 6 min. Laat ze uitlekken en pureer ze met een staafmixer. Klop de platte kaas op met de eierdooiers, Parmezaanse kaas, peper en zout. Roer de spinazie erdoor. Bereid de bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde, droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat Neem een vuurvaste schotel. Leg om en om een blad lasagne, een laagje spinaziecrème en een laagje béchamelsaus. Eindig bovenaan met de béchamelsaus. Verdeel de geraspte kaas en zet het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de lasagnevellen zacht zijn.