Recept
« Terug naar recepten
Lasagne verde met spinazie en kipfilet
PT70M
Lasagne verde met spinazie en kipfilet
Een heerlijk lasagne verde met spinazie en kipfilet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne verde met spinazie en kipfilet te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bevroren spinazie à la crème in een grote pan. Laat smelten onder af en toe doorroeren op een laag vuur. Doe tussen het roeren door steeds de deksel er weer op.
Snijd de uien in middelgrote stukjes. Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Was en snijd de champignons. Bak in olijfolie eerst de stukjes ui en plakjes knoflook, voeg na een paar minuten de champignons bij. Op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen bakken tot het net niet bruin wordt en verschrompelt. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes. Duurt wat langer maar is wel lekkerder. Bestrooi met peper, zout en wat olijfolie. Bak in olijfolie op middelhoog vuur gaar. Af en toe omscheppen. Voeg bij de uien en champignons.
Doe de Boursin in de spinazie en smelt deze onder af en toe doorroeren er doorheen.
Zet alle pannen op laag vuur.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Schep wat groenten en kipfilet erin. Schep hierna met een sauslepel wat spinazie erbij. Verspreid het gelijkmatig door de schaal tot een dun laagje goed tegen de randen aan. Leg hier overheen een laag lasagnebladen. Druk een beetje aan zodat het een compact geheel wordt.
Herhaal dit vijf keer zodat er vijf lagen ontstaan.
Besciamellasaus:
Smelt de roomboter en strooi onder voortdurend doorroeren de bloem er doorheen tot de klontjes weg zijn. Op middelhoog vuur onder voortdurend doorroeren de melk langzaam erbij gieten. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken, blijven roeren !! Breng op smaak met de nootmuskaat, Maggi, peper en zout. Voorzichtig, niet te veel.
Giet over de vijfde laag lasagnebladen de helft van de besciamellasaus en verdeel gelijkmatig tegen de randen van de schaal. Leg nog één laag lasagnebladen hier overheen en giet daarover de andere helft en strooi daar vervolgens de geraspte kaas overheen. Bestrooi tot slot de hele bovenkant met een klein beetje paneermeel.
45 Minuten afbakken in de oven. Laat daarna even staan om in te laten zakken.
Direct opdienen.
Eet smakelijk!
Serveertips:
- Gebruik bij voorkeur lasagnebladen van Grand Italia. Erg lekker!
- Zorg voor een extra pakje lasagnebladen. Afhankelijk van de vorm en grootte van je ovenschaal kan het zijn dat je een paar bladen tekort komt.
- Haal de spinazie van tevoren uit de vriezer om te ontdooien, dit scheelt tijd.
Doe de bevroren spinazie à la crème in een grote pan. Laat smelten onder af en toe doorroeren op een laag vuur. Doe tussen het roeren door steeds de deksel er weer op.
Snijd de uien in middelgrote stukjes. Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Was en snijd de champignons. Bak in olijfolie eerst de stukjes ui en plakjes knoflook, voeg na een paar minuten de champignons bij. Op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen bakken tot het net niet bruin wordt en verschrompelt. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes. Duurt wat langer maar is wel lekkerder. Bestrooi met peper, zout en wat olijfolie. Bak in olijfolie op middelhoog vuur gaar. Af en toe omscheppen. Voeg bij de uien en champignons.
Doe de Boursin in de spinazie en smelt deze onder af en toe doorroeren er doorheen.
Zet alle pannen op laag vuur.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Schep wat groenten en kipfilet erin. Schep hierna met een sauslepel wat spinazie erbij. Verspreid het gelijkmatig door de schaal tot een dun laagje goed tegen de randen aan. Leg hier overheen een laag lasagnebladen. Druk een beetje aan zodat het een compact geheel wordt.
Herhaal dit vijf keer zodat er vijf lagen ontstaan.
Besciamellasaus:
Smelt de roomboter en strooi onder voortdurend doorroeren de bloem er doorheen tot de klontjes weg zijn. Op middelhoog vuur onder voortdurend doorroeren de melk langzaam erbij gieten. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken, blijven roeren !! Breng op smaak met de nootmuskaat, Maggi, peper en zout. Voorzichtig, niet te veel.
Giet over de vijfde laag lasagnebladen de helft van de besciamellasaus en verdeel gelijkmatig tegen de randen van de schaal. Leg nog één laag lasagnebladen hier overheen en giet daarover de andere helft en strooi daar vervolgens de geraspte kaas overheen. Bestrooi tot slot de hele bovenkant met een klein beetje paneermeel.
45 Minuten afbakken in de oven. Laat daarna even staan om in te laten zakken.
Direct opdienen.
Eet smakelijk!
Serveertips:
- Gebruik bij voorkeur lasagnebladen van Grand Italia. Erg lekker!
- Zorg voor een extra pakje lasagnebladen. Afhankelijk van de vorm en grootte van je ovenschaal kan het zijn dat je een paar bladen tekort komt.
- Haal de spinazie van tevoren uit de vriezer om te ontdooien, dit scheelt tijd.