Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade met beenham en cherrytomaatjes
PT20M
Lauwwarme salade met beenham en cherrytomaatjes
Een heerlijk lauwwarme salade met beenham en cherrytomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade met beenham en cherrytomaatjes te bereiden
Doe een beetje olie in de pan.
Bak de ui aan.
Voeg de hele cherrytomaatjes toe en bak ze mee.
Doe er peper, zout, dragon en balsamico-azijn bij. Deksel op de pan en even laten garen.
Haal de tomaatjes voorzichtig uit de pan.
Bak de beenham in dezelfde pan aan beide kanten even aan.
Verdeel de sla over de borden en leg de beenham
eroverheen.
Schenk de tomaatjes en de ingedikte balsamico-olie er overheen.
Voor de kruidenolie snijd je de kruiden alvast fijn.
Doe ze in een blender of in een beker van een staafmixer.
Voeg knoflook, rode peper en zout toe.
Pureer het tot een gladde massa en schenk er beetje bij beetje olijfolie bij.
Verwarm de oven op 200 º C.
Snijd het stokbrood in lange, schuine plakken en smeer er wat kruidenolie overheen.
Laat de broodjes 10 minuten warm worden in de oven.
Serveer de salade met de broodjes uit de oven.
Bak de ui aan.
Voeg de hele cherrytomaatjes toe en bak ze mee.
Doe er peper, zout, dragon en balsamico-azijn bij. Deksel op de pan en even laten garen.
Haal de tomaatjes voorzichtig uit de pan.
Bak de beenham in dezelfde pan aan beide kanten even aan.
Verdeel de sla over de borden en leg de beenham
eroverheen.
Schenk de tomaatjes en de ingedikte balsamico-olie er overheen.
Voor de kruidenolie snijd je de kruiden alvast fijn.
Doe ze in een blender of in een beker van een staafmixer.
Voeg knoflook, rode peper en zout toe.
Pureer het tot een gladde massa en schenk er beetje bij beetje olijfolie bij.
Verwarm de oven op 200 º C.
Snijd het stokbrood in lange, schuine plakken en smeer er wat kruidenolie overheen.
Laat de broodjes 10 minuten warm worden in de oven.
Serveer de salade met de broodjes uit de oven.
boomer zegt: