Recept
« Terug naar recepten
Lekkere spaanse kipkroketjes met rauwe ham
PT60M
Lekkere spaanse kipkroketjes met rauwe ham
Een heerlijk lekkere spaanse kipkroketjes met rauwe ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekkere spaanse kipkroketjes met rauwe ham te bereiden
In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In de keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 el kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. rest van de kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren)> Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDING: Frituurolie op 180 graden. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 24 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie vier porties in ca. 2 á 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.
Serveertips
Prima gerecht om in te vriezen
BEREIDING: Frituurolie op 180 graden. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 24 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie vier porties in ca. 2 á 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.
Serveertips
Prima gerecht om in te vriezen