Recept
« Terug naar recepten
Lentegroente in kruidige kokoscurry
PT35M
Lentegroente in kruidige kokoscurry
Een heerlijk lentegroente in kruidige kokoscurry recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentegroente in kruidige kokoscurry te bereiden
Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd het binnenste witte knolvormige gedeelte fijn, gooi de vezelige bovenkant weg.
Verwarm de olie in de pan en bak citroengras, gember, ui en knoflook 5 minuten of tot ui en knoflook zacht zijn.
Voeg eerst de kurkuma, aardappelen en wortelen en vervolgens de kokosmelk, laurierblaadjes, Spaanse peper en zout toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedeeltelijk afgedekt onder regelmatig roeren 10 minuten sudderen.
Voeg maïs en haricots verts toe en laat wederom 10 min. gedeeltelijk sudderen.
Voeg de courgette toe en kook nog 10 min. of totdat alle groenten gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes, garneer met koriander en dien op.
Verwarm de olie in de pan en bak citroengras, gember, ui en knoflook 5 minuten of tot ui en knoflook zacht zijn.
Voeg eerst de kurkuma, aardappelen en wortelen en vervolgens de kokosmelk, laurierblaadjes, Spaanse peper en zout toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedeeltelijk afgedekt onder regelmatig roeren 10 minuten sudderen.
Voeg maïs en haricots verts toe en laat wederom 10 min. gedeeltelijk sudderen.
Voeg de courgette toe en kook nog 10 min. of totdat alle groenten gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes, garneer met koriander en dien op.